понедельник, 24 января 2011 г.

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Desi sint fun al dovleacului am incercat aceste fursecuri, care sint crocante, aromate si foarte gustoase.
Ingrediente:
Aluat:
-1 ou
-100 g unt
-4-5 linguri zahar
-1,5 cani faina
-1 pliculet praf de copt
-aprox. 30% din coaja unei portocale

Decor:
-o feliuta de dovleac
-zahar pudra
-scortisoara

Mod de preparare:
Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa. Se amesteca cele doua si se mixeaza impreuna. Se adauga faina (proaspat cernuta), praful de copt si coaja de portocala rasa fin. Se da aluatul la frigider pentru cel putin o ora.
Intre timp pregatim dovleacul pentru decor: taiem feliute dovleacul si il punem la fiert in 200 ml apa cu cca 3-4 linguri zahar. Fierbem pana mai scade din apa, respectiv se moaie dovleacul. Il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca.
Scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie cu grosimea de cca 5-7 mm, decupam figurine sau simple cerculete si punem pe fiecare din ele cite o bucatica de dovleac. Le asezam in tava tapetata cu hartie p-u copt si le dam la cuptor p-u cca 30 min la temperatura de 180 grade.
Dupa ce s-au mai racorit un pic presuram cite putin zahar pudra si scortisoara.

Комментариев нет:

Отправить комментарий